Gizeh, Egypte, 15 februari 1933 (86)

2576

De piramides van Gizeh zijn natuurlijk al vele malen besproken. In 1933 begon Egypte een grote serie luchtpostzegels met een vliegtuig boven alle drie. Tot 1938 zouden er 20 verschijnen met waardes van 1 t/m 200 millièmes in offsetdruk, een techniek die na de Eerste Wereldoorlog voor het eerst op Amerikaanse zegels toegepast werd. De serie werd in 1941 aangevuld met een viertal waardes in één kleur en in rasterdiepdruk. De ontwerper is onbekend.

Het vliegtuig is herkend als een Handley Page HP42, een comfortabel verkeersvliegtuig dat in 1930 gebouwd was en in 1931 tot het luchtverkeer toegelaten werd. De vier bekende vliegtuigen, genoemd Hannibal, Horsa, Hanno en Hadrian, voerden voor Imperial Airways vluchten naar het Midden-Oosten uit. De vliegtuigen raakten in onbruik of verongelukten alle vóór of aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.

 

Over de Handley Page https://nl.wikipedia.org/wiki/Handley_Page_H.P.42 of uitgebreider in het Engels https://en.wikipedia.org/wiki/Handley_Page_H.P.42