Werelderfgoed op postzegels: 1887

In 1887 werd in Bolivia een nieuwe versie van de uit 1868 stammende serie ‘wapenschild met sterren’ uitgebracht. Het begon met 9 sterren in dat eerste jaar, in 1871 gevolgd door een serie met 11 sterren. Hoewel de geopolitieke situatie na de oorlog tegen Chili was veranderd bleven die 11 sterren er in 1887 op staan, maar veranderden waardes en kleuren: de waardes van 1 en 2 centavos waren nieuw, die van 5 en 10 veranderden van kleur. En als erfenis van de oorlog bleek er geen geld voor een goede perforatiemachine, dus deze zegels zijn vooralsnog de enige in mijn collectie die van een lijndoorsteek zijn voorzien, gemaakt met kleine mesjes in plaats van naalden. De allerlaatste versie van de serie kwam in 1890 uit, met 9 sterren, dezelfde kleuren en als vanouds getand. Daarover te zijner tijd.

De volgende keer gaat het over een muntwijziging in Egypte.