Werelderfgoed op postzegels: 1881

Egypte bracht in januari 1881 een aanvulling van de serie van 1879 uit in de waarde van 10 para lilaroze. Op een of andere manier voldeed de lila versie van de in 1879 uitgegeven zegel niet erg en was er een nieuwe nodig…, die andermaal niet bleek te voldoen. Je ziet ze maar weinig en een afbeelding op internet overtuigde me tenslotte dat hij ook werkelijk bestond. In de tussentijd kreeg ik wel enkele exemplaren van 10 piaster opgestuurd, die in werkelijkheid uit 1889 zijn, maar qua kleur een heel klein beetje op de bedoelde zegel lijken. Ik was tot voor kort zelfs van mening dat dit de juiste zegel uit 1881 was, maar dat de catalogus abuis was…

Zoals gezegd de lilaroze zegel zie je niet veel en voldeed kennelijk ook niet helemaal want al op 25 januari 1882 volgde een nieuwe zegel van 10 para, nu in het grijs. Deze is de eerste die wat makkelijker te krijgen is, al werd deze grijze zegel al in 1884 vervangen door een groene, maar dat had een andere reden, namelijk het invoeren van de zogenaamde UPU-kleuren. Daarover de volgende keer.